KZ

Zhodnocení sezóny Lvic

25.04.2024
Přinášíme rozhovory a zhodnocení Chance ŽBL sezóny 2023/2024.

Lvice se v sezóně 2023/2024 umístily na 4. místě v Chance ŽBL a ve Final 8 Česko-slovenského poháru se umístily na 5. místě.

Děkujeme všem hráčkám i fanouškům za tuto sezónu a budeme se těšit v té další.


Rozhovor s prezidentem a manažerem klubu Miroslavem Volejníkem:

1. Sezóna právě skončila, jak ji jako celek hodnotíte? Jste spokojen?

‚‚Se sezónou jsem spokojen. Po dvanácté za sebou jsme potvrdili své postavení V ČR a postoupili jsme do semifinále ŽBL. Myslím, že je to velký úspěch s tak mladým týmem si zahrát o jednu z medailí."

2. Do sezóny jste šli s velmi mladým kádrem, vyplatilo se to?

‚‚Hradec Králové vždy pracuje s mladými hráčkami a snaží se uplatňovat i odchovankyně i dává šanci hráčkám U19 v té sezóně. Myslím, že pro hradecký basketbal se to vyplácí a bude se to vyplácet dál."

3. V průběhu sezóny došlo i ke změně trenéra, bylo to těžké rozhodnutí?

‚‚Bylo to jedno z nejtěžších rozhodnutí mé kariéry, co se týče manažerské funkce. Myslím, že v ten moment družstvo potřebovalo nový impuls a teď vidím, že to rozhodnutí bylo správné."

4. Jak to vypadá s trenérským obsazením na další sezónu?

‚‚ČBF dovolila paní Ptáčkové pracovat od podzimu opět na klubové úrovni. To znamená, že by se p. Ptáčková měla od 1. září znovu vrátit do Hradce Králové."

5. Co Vás nyní čeká?

‚‚Teď mě čeká hodně práce. Finančně zajistit klub na další sezónu, musím také zajistit hráčský kádr. Chceme hrát Evropský pohár, tzn. zajistit i tyto finance i všechno okolo. Takže práce je teď ještě více než normálně."

6. Jaké jsou plány na sezónu 2024/2025?

‚‚Dojde k obměně kádru. Určitě končí Vojtíková K. a Čuperková K. Vypadá to, že Zeithammerová K. odchází do Žabin a uvidíme ještě jak další hráčky. Takže bude velká obměna kádru, ale budeme dál pracovat s českými a mladými hráčkami. A hlavní plán je opět udržet konkurenceschopné družstvo a pokud vyjde Eurocup, tak chceme hrát i slušný basket v Evropě."


I Lvice Klára Vojtíková (#14) odpovídala na naše dotazy:

1. Jak celkově hodnotíš sezónu?

‚‚Tak sezóna se nám v průběhu moc nedařila. Až vlastně ve čtvrtfinále se Slávií jsme ukázaly, že umíme hrát lepší basket. A právě tahle série za mě byla nejhezčí část sezóny asi. Mrzí mě, že jsme nedokázali tu sezónu dotáhnout až k medaili, ale oproti průběhu musíme play off nakonec hodnotit kladně."

2. Očekávala si před sezónou, že budete letos hrát zase o medaile?

‚‚Samozřejmě😄. Jsem v Hradci už delší dobu a o medaile se hrálo každou sezónu. Takže nic jiného jsem ani nepředpokládala a navíc jsem optimista, věřila jsem tomu do poslední chvilky. Ačkoliv to tak v průběhu asi nevypadalo."

3. Sezóna právě skončila, jaké jsou Tvé pocity?

‚‚Vzhledem k tomu, že jsem právě ukončila svoji profesionální kariéru, tak jsou moje pocity smíšené. Ráda bych ji končila medailí, to se nám bohužel nepodařilo. Ale musím uznat, že to docela prožívám a úplně snadné to není. Každopádně s mými zdravotními problémy by byla další sezóna příliš riskantní. Vím, že jsem udělala správný krok, jen to musím zpracovat. Ale zároveň se těším, co si pro mě život připravil dál. Mimo volné víkendy a večery😄."

3. Kam povedou Tvé další kroky?

‚‚Moje další kroky povedou zpátky na Moravu. Dám si pár měsíců volno, odpočinu si a pak uvidíme. Nějaké pracovní nabídky se mi už začínají otevírat. Tak tím jsem trošku klidnější a jak říkám, aj se na to těším."

4. Chtěla by si něco vzkázat hradeckým fanouškům?

‚‚Fanouškům bych určitě chtěla poděkovat za tu podporu, co nám tady každou sezónu dávají. Troufnu si říct, že máme jednu z nejlepších, možná nejlepší fanouškovskou základnu v republice. Pro mě osobně bylo krásné hrát před plnou halou a prožívat ty emoce se všemi. Takže za mě jedno obrovské DÍKY!"