KZ

Lvice míří do bojů o bronz s KP TANY Brno

10.04.2024
Lvice už znají svého soupeře pro boj o 3. místo v Chance ŽBL a bude to KP Brno. Soupeř, se kterým se Lvice tuto sezónu potkaly již 4x.

Lvice už znají svého soupeře pro boj o 3. místo a to KP Brno.

V této sezóně se Lvice s KP TANY Brno utkaly již 4x.

V prvním zápase základní části Chance ŽBL vyhrálo doma KP TANY Brno až v prodloužení 80:77. I ve druhém zápase v rámci Chance ŽBL Lvice prohrály, tentokrát na domácí palubovce 64:85. Tyto týmy se potkaly i v rámci nadstavby A1 a Lvice v Brně prohrály 79:63. Avšak dosavadně jediné, ale za to nejcennější vítězství Lvic v této sezóně přišlo v rámci F8 Česko-Slovenského poháru, kde se Lvicím podařilo zvítězit 69:73.

Obě semifinálové série skončily 3:0. Lvice prohrály s USK Praha a KP TANY Brno prohrálo s Žabinami, které tak míří do finále.

Nyní tak Lvice čeká série o bronzové medaile. Zisk bronzu v Chance ŽBL je obrovská motivace, takže určitě to budou atraktivní a zajímavá utkání. Obě družstva hrají agresivní a rychlý basketbal. Pro fanoušky basketbalu je to tak příslib hezké podívané.

KP TANY BRNO

Lvice se budou soustředit především na eliminaci klíčových a skórujících hráček - Karolínu Šotolovou, Kateřinu Galíčkovou a Anežku Kopeckou. KP má ve svých řadách i další mladé a bojovné hráčky jako Evu Kopeckou či Petru Malíkovou, Dominicu Hynkovou a Lucii Svatoňovou. Nesmíme zapomenout ani na zahraniční posilu Tylinn Denasiu Carter z USA. Rozhodovat bude především obranná fáze a doskoky, které si Lvice budou snažit pohlídat.


Program zápasů:


Co od série očekávají Lvice?

Klára Vojtíková (#14, kapitánka týmu):

‚‚Čeká nás vrchol sezóny. Myslím, že série o bronz s KP slibuje napínavé zápasy. Doufám, že série bude aspoň tak dobrá jako čtvrtfinále a snad i pro nás podobně úspěšná."

Natálie Vlčková (#8):

‚‚Čeká nás poslední série sezóny, která rozhodne o tom, kdo odejde s medailí na krku. Změříme síly s brněnským KP, u kterého očekávám fyzicky náročné zápasy plné napětí a bojového ducha. Věřím, že ukážeme svůj nejlepší výkon a odneseme si vítězství."

Přijďte Lvice podpořit na možná poslední domácí zápas 19. 4. od 17:00 hod.