KZ

Lvice prohrály 106:64 a budou hrát o bronz

06.04.2024
USK Praha postupuje do finále Chance ŽBL. Lvice si zahrají o 3 místo. Na své soupeře si však oba týmy musí počkat. Druhá série zítra pokračuje teprve druhým zápasem.

Lvice dnes sehrály poslední semifinálové utkáni proti USK Praha a prohrály 106:64. USK tak postupuje do finále a Lvice si zahrají o bronzové medaile. Na svého soupeře si však budou muset ještě počkat.

USK od začátku zápase kontrolovalo zápas a Lvice dotahovaly. Všechny Lvice zasáhly do utkání a odehrály svou minutáž. Teď už budou soustředit a ladit formu na medailové boje.

Brněnské týmy mají za sebou teprve první zápas, kdy Žabiny doma vyhrály o 10 bodů (76:66) a ujaly se tak vedení série 1:0. Zítra od 10:30 hod následuje druhý společný zápas a tentokrát bude mít výhodu domácího prostředí KP Brno.

Nejlepší střelkyně Lvic: Lotty Velichová (#6) 16 bodů, P. Effangová (#32) 14 bodů, T. Čuperková (#11) 9 bodů


Komentáře k zápasu:

Klára Vojtíková (#14, kapitánka týmu):

‚‚Série dopadla dle očekávání. My jsme dělaly, co jsme mohly...tak snad jsme byly hodnotným soupeřem, aby si USK mohlo vyzkoušet, co bude potřebovat na Final4 Euroligy. My se teď budeme soustředit na jedno Brno a zápasy o bronz."


Miroslav Volejník (hlavní trenér):

‚‚My jsme začali utkání velmi dobře, vedli jsme asi 8:4. Pak nám soupeř hodně utekl, dostali jsme asi 34 bodů za čtvrtinu, což je moc. Ani obranná činnost v prvním poločase, hlavně co se týče tlaku na míč, tak se mi moc nelíbila a dostat za poločas 60 bodů, je moc. Bohužel ani výškové převaze USK nemůžeme konkurovat, ale jsem rád za útok. Tuhle sérii máme za sebou a my se můžeme soustředit na zápasy o bronz."